עמוד השדרה צריך להיראות ישר, אך אצל חלק מהאנשים הוא מקבל צורה של S (סקוליוז). כדי להימנע מכאבים רצוי לבצע תרגילים לחיזוק עמוד השדרה.
בתקופת ההיריון מתרחש בגוף האם לעתיד שינוי הורמונלי הגורם לריכוך של חלק מהפרקים והגידים. התהליך יאפשר לעצמות האגן להתרחב בזמן הלידה על מנת לאפשר לעובר לצאת אל העולם. הריכוך מביא להגברת גמישות מפרקי העצם והאיזון המותן שלעתים גורם לכאבים באזורים אלו, במיוחד אם השרירים אינם חזקים. יחד עם השינויים ההורמונליים, אמהות לעתיד חוות שינויים רבים, אחד מהם לדוגמה: בעקבות עלייה במשקל בין 10-20 ק”ג הבטן גדלה גורמת לאישה לנטות אחורה על מנת לשמור על שיווי משקל, אך הנטייה היא זו שעלולה לגרום לכאבים לאורך עמוד השדרה, על כן חשוב ביותר לשמור על בריאות עמוד השדרה.
שיטות לחיזוק עמוד השדרה לאישה בהריון
לשיכוך כאבי גב ניתן לנסות כמה שיטות, כאשר לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה. למשל, ניתן לחגור חגורה תומכת מיוחדת להיריון שמיועדת לקבע ולתמוך בעצמות האגן והמפרקים. החגורה אינה משחררת את המתח או את התכווצויות השרירים או הגידים התפוסים ובכך עוזרת לחיזוק עמוד השדרה.
ניתן לבצע התעמלות מתאימה אשר מאוד יעילה לחוזק שרירים, אומנם לא כולן מסוגלות לבצע מסיבות שונות הכוללות גם בעיות עמוד השדרה שיכלו להיווצר גם לפני ההיריון. במקרה כזה ניתן לפנות למומחה, אשר דרך לחיצות קלות על הנקודות הנכונות ישחרר את השרירים מהתכווצויות וגידים מתוחים ובכך יתרום גם לחיזוק עמוד השדרה.
לאורך שנות עבודתי כתרפיסט, טיפלתי בנשים רבות שפנו אלי בשלבים של הריון ואבחנתי צורך לחיזוק עמוד השדרה. אומנם קיימות בעיות אורתופדיות שונות אצל נשים גם לאחר ההיריון. דווקא בתקופה ששרירי הבטן רפויים וחלשים האישה צריכה להניק ולהרים את תינוקה וגם לשאתו. כל אלו תנועות שאישה לא רגילה אליהן ביום יום. דווקא אצל נשים בשלב שאחרי ההיריון מופעים כאבים אופייניים בעמוד השדרה אותם אין להזניח ויש צורך לחיזוק עמוד השדרה, אחרת יהפכו לכרוניים ויקשו על האישה עוד יותר אם תרצה ללדת שוב.
שמרו על עצמכן מגיל צעיר, כדי שיהיו כוחות להחזיק גם נכדים!
כאבים באיזור הצאוור והכתפיים עם נטייה בכאבי גב תחתון
יתכן שהכאבים באזור הצוואר והכתפיים נובעים בעקבות בעיה בגב התחתון, אשמח לעזור טלפונית.
ולדימיר: 054-7611915